Hur fungerar WBC PRO?

Vad är WBC Pro?

WBC Pro är ett medlemskap för dig som vill cykla mer och samtidigt få en gemenskap med schyssta människor. Tillsammans ska vi också ha några härliga upplevelser med cyklarna – på träning och i lopp.  

Är det för mig?

WBC Pro är för alla som vill ha något mer från sin cykling – mer träning, bättre gemenskap och fler upplevelser. Medlemmar kommer att vara på olika nivåer och vi tror att vi kommer att ha en grupp som cyklar snabbt (c:a 31-33 km/h i landsväg) och en grupp som cyklar ännu snabbare (35-plus km/h i landsväg).

Hur mycket tid tar det?

Det bestämmer du. Vi ska bli en grupp som vill cykla mer och prestera bättre – och får att nå det målet måste vi träna mer och träna bättre. Men träningsprogram är anpassade efter annan träning som vi gör. Vi vill också att du kommer på ett träningsläger på Gotland i vår och att du är med på något eller några av de motionslopp vi cyklar under året.

Ansök nu

Vad cyklar vi?

Vi kombinerar cykling på landsväg med cykling på grus. Varje träningshelg är fokuserad på en typ av cykling – landsväg eller gravel/CX/MTB.

Kan jag bo var som helst och bli medlem?

Ja, faktiskt. Vi tränar enskilt under försäsong och sedan har vi särskilda träningshelger på Gotland under vår och sensommar.

Cyklar vi i tävlingar?

Ja, vi kommer att ställa upp i ett antal motionslopp (både landsväg och off-road) under vår, sommar och höst – många av loppen är i Mälardalstrakten och andra på Gotland, men vi kommer också att söka oss till lopp på andra ställen i Europa. Alla medlemmar inbjuds att vara med. (se kalendarium)

Har vi ett mål?

Såklart! Vi ska cykla Ltd. Gravel Raid i Tyskland i september 2021!

WBC PRO

– NYckeln är Styrka
och smidighet!

För att gå från en snabb till en snabbare behöver du göra mer än bara cykla – du behöver dedikera tid och engagemang även till smart och effektiv styrketräning. Det är kul, särskilt med rätt hjälp på vägen.

Christian Persson är en erfaren personlig tränare som ger dig som medlem i WBC PRO dedikerad hjälp så att du kan utvecklas. Han hjälper dig skapa en individuell skräddarsydd träningsplan, självklart anpassad till säsong och din utveckling. Alltid med tydliga instruktioner. Christian ger dig även kontinuerlig feedback och håller koll på att du gör framsteg med träningen. 

OM WBC PRO pt_chrille på Insta

TRÄNINGSUPPLÄGG

Hur är träningen upplagd?

Vi tränar både enskilt och tillsammans. Under försäsongen ligger tonvikten på styrka- och konditionsträning. Som medlem får du varje månad ett individuellt träningsschema som är anpassat efter din övriga träning och eventuella skador du har. Du loggar också din träning i en app – och har uppföljning med Crille för att se vad som är svårt och vad du behöver träna mer på. Du får också pass med Crille online där han vägleder dig genom övningarna du ska göra.

Under cykelsäsongen kommer vi att ha dedikerade träningshelger på Gotland där vi cyklar tillsammans. Som medlem blir du också inbjuden att cykla motionslopp – landsväg och gravel/MTB – där vi ställer upp. De är också en del av den gemensamma träningen. Sedan siktar vi på en fantastiskt upplevelse och prestation då vi cyklar Ltd Gravel Raid under hösten.

Vem leder träningen?

Träningen leds av Christian Persson – eller PT Crille – som är en erfaren och licenserad PT med djup kunskap om cykling och träning för cyklister.

Varför är styrketräning viktigt?

Styrketräning är viktigt om du vill cykla snabbare och längre. Det räcker inte med starka ben – du behöver ha en rygg, axlar och en core som gör att du leder all din energi ut i benen och tramporna – inte att du läcker en massa energi för att din överkropp inte orkar.

Måste jag vara i bra form? 

Du behöver ha en grundfysik och en stark vilja. Dessutom bör du ha tid till cykling/kondition 2-3 ggr/vecka och styrketräning 1-2 gånger i veckan. VI är här för att hjälpa dig komma i toppform så poängen är att du ska få bra hjälp att komma i form! 

Hur går styrketräningspassen till?

Du får en utförlig instruktion av PT-Crille på specifika övningar utformade just för dig. Du loggar övningarna du utfört i appen. Personlig återkoppling sker månadsvis. 

Behöver jag ha några redskap eller kan jag träna hemma? 

Nej det är övningar baserat på din egen kroppsvikt. Det kan dock vara praktiskt att ha en yogamatta eller liknande för komfort och någon form av tidtagar-app på din telefon. 

Varför är rörlighet viktig för en cyklist?

Rörlighet är nyckeln till att cykla snabbare. Starka benmuskler är en nödvändighet men du behöver också vara mjuk i ljumskar och ha rörliga höfter. Då får du hjälp av fler och starka muskler i din cykling.

Gör vi skadeförebyggande träning?

Absolut. För alla som ökar träningsdosen – vilka vi alla ska göra – är det lätt att skada sig, särskilt om man kommit in i medelåldern. Du överanstränger muskler och använder ofta fel muskler om det enda du gör är att träna i sadeln. Vi tränar därför för att undvika skador.

Kan man få ett smakprov på träningsövningar?

Ja, kolla här! (länk till Vimeo)

Om medlemskap

Hur länge sträcker sig ett medlemskap?

Du förbinder dig att vara medlem i ett år – från den dag och tid på året när du går med.

Hur blir jag medlem?

Du ansöker om medlemskap förslagsvis här nedan:

Ansök nu

Hur betalar jag?

Du registrerar dig här på hemsidan och följer sedan instruktionerna, betalningen sker med bankkort. Du kan betala årsavgiften direkt eller månadsvis.

Vad händer sedan?

 Först gör vi en inloggning med dig. Du har två individuella onlinemöten med Fredrik och PT Crille för att lösa praktiska frågor och ha konsultation om din träning. Sedan kör vi igång med några särskilda träningspass online. Du får tillgång i en Facebook-grupp där det varje vecka kommer inspiration, tips, övningar och annat för din cykling och träning.